Logo modernisme

Barcelona Modernisme

L'única guia de Barcelona que necessitaràs

Sí, ho sabem, hi ha un munt d'aplicacions de viatge de Barcelona, ​​però cap com aquesta

El client

Barcelona Modernisme és un itinerari per la Barcelona de Gaudí, Domènech i Montaner i Puig i Cadafalch, que juntament amb altres arquitectes van fer de Barcelona la capital mundial del Modernisme. Amb aquesta guia de viatge podreu conèixer fins a un total de 75 obres que demostren que el Modernisme es va arraigar amb força a Barcelona i que encara avui és un art viu.

El Modernisme a Barcelona ha estat oblidat per gran part dels barcelonesos, agobiats per la massificació turística que viu la ciutat des de fa 15 anys. Els turistes, per la seva banda, desconeixen que més enllà de les obres més conegudes de Gaudí hi ha un museu a l'aire lliure a la quadrícula de l'Eixample. És una situació paradoxal: el major atractiu artístic de Barcelona és un complet desconegut per a veïns i turistes per igual.

Els nostres serveis

  • Consultoria digital
  • Arquitectura tècnica
  • Disseny gràfic (UI)
  • Usabilitat (UX)
  • Programació
  • Desenvolupament de continguts
Veure lloc

La immensa cascada cromàtica dels edificis, amb una gran riquesa en detalls, dissenys i colors, dicta l'ambient de la ciutat. Aquesta aplicació t'ajuda a descobrir el caràcter d'un lloc vibrant com Barcelona.

Crea els teus propis itineraris

L'aparença dels mapes va ser l'aspecte determinant per a la creació del disseny gràfic i l'aparença de l'aplicació.

Com afrontar el disseny de l'aplicació? Ha de ser simple i minimalista? ¿Ha de ser clara o fosca? Nostra opció va ser simplificar el disseny i donar prioritat al contingut sobre el continent. Així hem creat un estil minimalista en tons foscos, on la claredat i el color de les imatges destaquen sobre la resta d'elements.

Screen capture

Totes les opcions a la vista

En la pantalla principal, l'objectiu era presentar les rutes disponibles. Hi havia diferents maneres d'aconseguir això: presentar-los com una llista o una quadrícula, com un carrusel animat o mitjançant un mapa.

La nostra primera opció era situar totes les rutes directament a la vista. Una llista ocultaria els últims elements fora de la pantalla. Un carrusel només mostra un bloc d'informació cada vegada i el usuari ha de deslizar el dit a la pantalla per veure el següent bloc. I utilitzar el mapa a la pantalla d'inici, tot i que ens semblava una gran idea, podria ser lleugerament complicat com primer contacte amb l'aplicació per a determinats usuaris.

Promotional Cards

Gaudeix del passeig

Volíem que la gent gaudeixi del seu itinerari i contemplara el recorregut al seu voltant. Allò important és la ruta, la nostra aplicació només fa un poc més interessant. Per això voldríem mantenir les històries el més breu possible. Cada lloc d'interés es pot llegir en menys de 4 minuts.

En la creació de les rutes, vam decidir no fer servir un criteri geogràfic o de proximitat sinó afegir els punts d'interès de manera temàtica. L'objectiu amb aquest acostament és donar a conèixer tots els enclavaments d'interès i permetre que el usuari els afegeixi als seus itineraris personalitzat en funció del criteri que li sembli més avinent.

Les rutes, d'aquesta manera, són només invitacions a conèixer el treball d'un arquitecte (Gaudí, Domènech i Montaner, Puig i Cadafalch), una zona ("El Quadrat d'Or") o un estil de turisme no masificat ("Fora de Ruta"). El usuari pot crear la seva ruta segons els seus interessos i el temps del que disposa.


Mòduls d'informació

Des del punt de vista del disseny i l'experiència del usuari, ens vam assegurar que l'aplicació està optimitzada per usar-la mentre el usuari camina.

Hay un parell d'aspectes en els quals vam treballar per aconseguir-ho. Vam fer servir tipografies més grans i una amplada de línia més àmplia. A més, l'ús de diferents mòduls d'informació trenca la linealitat del text d'una manera agradable.

Si el usuari deixa de mirar el mòbil mentre camina i després torna a la pantalla, és molt fàcil trobar visualment on va deixar la lectura, ja que el text es divideix en fragments més petits i visualment diferents.

Módulos de la app

Un cop més vam donar prioritat al contingut sobre el continent, creant un estil minimalista en tons obscurs, on la claredat i els colors de les imatges destaquen sobre la resta.

"En dissenyar experiències interactives és molt important planificar bé les animacions i transicions. Aquests són essencials per guiar als usuaris a on van i d'on vénen".

Departament d'UX/UI

Obrint la ciutat a tothom

Resultats

Les aplicacions del viatge a Barcelona són generalment obsoletes, avorrides o poc útils. O, el que és pitjor, han estat desenvolupades per persones que ni tant sols han estat a Barcelona, i es nota. El nostre propòsit ha estat reinventar el model d'aplicació de viatges amb aquesta guia del Modernisme a Barcelona.

Hem creat una aplicació per al turista que vol compartir experiències amb els locals i sentir-se part de la ciutat. Per això, no hem escatimat esforços a oferir consells útils que els ajudin a sentir-se com a casa en la seva ruta per la ciutat. A més, a través d'un sòlid sistema d'administració de continguts, es pot continuar agregant registres i enclavaments en el futur per ampliar les capacitats del projecte.